Tjelesna zaštita osoba i imovine

Tjelesna zaštita je zaštita osoba i imovine osobnom nazočnošću ovlaštenog zaštitara ili čuvara. Za potrebu višeg stupnja zaštite nudimo cijelu paletu usluga tjelesne zaštite kao što su zaštita objekata čuvarskom službom, neposredna tjelesna zaštita osoba – bodyguard, prijenos i pratnja vrijednosti, redarske usluge na raznim događanjima i drugo na upit.

Ovisno o potrebi, a po izvršenoj stručnoj prosudbi ugroženosti, ADC izrađuje plan zaštite za koji korisnik usluge potpisuje suglasnost te se s usuglašenim planom zaštite upoznaju odabrani zaposlenici koji pristupaju povjerenom im poslu. Sukladno odredbama Zakona o privatnoj zaštiti, poslove tjelesne zaštite obavljaju licencirani, moderno opremljeni, a po potrebi i naoružani zaštitari, odjeveni u službene odore ili odjela. ADC zaštitari su uz zaštitu korisnika i njegove imovine, a ukoliko za time postoji potreba, u svakom trenutku spremni obavljati i druge poslove poput prijema stranaka, rada na telefonskoj centrali i slično.

Pomno odabrani, posebno obučeni i educirani zaštitari obavljaju za korisnike ADC usluge najrazličitiji dio poslovanja s vrijednosnicama. ADC je u tu svrhu dobio MUP-ovo službeno Odobrenje za obavljanje poslova pratnje i osiguranja prijenosa novca, vrijednosnih papira te dragocjenih kovina i metala. Prijenos vrijednosnih pošiljaka do 800.000,00 kn vrijednosti obavlja se uz korištenje sigurnosnih spremnika s elektrokemijskom zaštitom uz pratnju najmanje jednog naoružanog zaštitara opremljenog neprobojnim prslukom. Ponuda u sklopu ove ADC usluge sadržava i prikupljanje utrška s jedne ili više lokacija kao i periodične, povremene i jednokratne transporte vrijednosnih pošiljaka.

Intervencije po alarmnim dojavama, neovlaštenim ulascima u prostore štićene video nadzorom ili na zahtjev korisnika usluga, sastoje se od izlaska najbliže interventne ekipe na mjesto događaja te obavjesti policiji, vatrogascima, hitnoj medicinskoj službi i po potrebi korisniku kao i utvrđivanja uzroka uključivanja alarma, sprječavanje moguće štete na štićenim objektima i pripadajućoj imovini te na kraju i osiguranja mjesta u slučaju štetnog događaja. Sve interventne ekipe imaju u vozilima GPS navigaciju za praćenje te planove intervencije sa svim bitnim podacima, fotografijama i nacrtima štićenih objekata.

Najbolji, posebno opremljeni i uvježbani ADC zaštitari, po potrebi su uz korisnika usluge 24 sata dnevno. Poznavaoci borilačkih vještina i izvrsni strijelci, po želji neupadljivo odjeveni, uz neprestanu podršku ADC operativnog dežurstva i interventne skupine, spremni su pružiti sigurnu zaštitu od bilo koje vrste ugroze korisnika.

Bilo da se radi o sportskom natjecanju, koncertu, festivalu, promotivnim eventima i sličnim događanjima, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, neophodna je redarska služba koja će: 1) zadržati i predati policiji sudionika okupljanja koji nose oružje ili predmete pogodne za nanošenja tjelesnih ozljeda 2) pregledati osobu koja ulazi u prostor održavanja događanja i privremeno oduzeti predmete koje ne smiju unositi u taj prostor 3) zabraniti ulazak u prostor osobi za kojoj prosudi da bi mogla remetiti red i mir, a osobito osobama u stanju opijenosti 4) usmjeravati kretanje sudionika događanja i slično.

U paleti usluga ove vrste nudimo i planske, kontinuirane, povremene ili jednokratne obilaske objekata u cilju utvrđivanja zatečenog stanja, prevencije i sprječavanja štetnih događaja u i oko štićenih objekata.